HITVALLÁSUNK


A Csillagtűz Szellemi Műhely egy olyan kezdeményezés, amely a személyes világunkat alkotó szimbolikus összefüggések megértését tűzte ki céljául.
Hisszük, hogy az egyetemes létezés alapköve az alkalmazkodás ideája. Minden létidőben sajátos válaszokat adunk a belőlünk és a külvilágból fakadó ingerekre, ezek túlélési praktikáink lesznek. Utunk a diszharmóniát teremtő válaszokból az egyensúlyt behívó éber szellem állapotába vezet, amely az adott létkörben az optimális idomulást valósítja meg. Ekkor a létező minden – a belső és külső világokat érintő -  interakciójában a tágulást, kiterjedést, kiteljesedést szolgálja.
A dualitás – a szétbomlott egység – illúziójában azonban mindez nehéz.
Életélményünket fogalmaink hamis beazonosításai határozzák meg, amelyek egyéni igazságaink torzult fókuszában tartanak minket. Ezek tudatunk mélyére száműzve, ám domináns vezérelvként mozgatják döntéseinket, cselekedeteinket, felelősek a történéseink alakulásáért.
Szeretnénk Téged is meghívni egy felderítő expedícióra, lélektérképünk lassú kibontására, ami által megbújó, de dühöngő részeinkből – idővel – talán kifut a töltés.